Lødingen kommune har ledig stilling som Kommunedirektør

LØDINGEN KOMMUNE SØKER KOMMUNEDIREKTØR

Lødingen kommune kjennetegnes som et godt sted å vokse opp og leve i. Passe liten, passe stor – tilbudene du trenger er nært deg. Vi har helt klart en del både økonomiske og demografiske utfordringer. Men vi har enda større potensiale og vi har ikke minst mange muligheter. Flere aktører i vårt lokale næringsliv satser, de gjør store investeringer og har internasjonale ambisjoner. Vi ønsker å fokusere på at mulighetene og framtida skapes av oss som bor og jobber her i Lødingen.

Vår fungerende Kommunedirektør gjør en meget god jobb, men ønsker i løpet av året å bli pensjonist på heltid og overlevere “stafettpinnen” videre på beste måte til vår nye Kommunedirektør. Vi søker derfor etter deg som ønsker å bli vår nye Kommunedirektør, som er realist og samtidig er løsningsorientert og ser mulighetene. Du skal være vår langsiktige og gode lagbygger, som viser vei og går foran mot våre felles mål.

Som kommunedirektør er du kommunens øverste administrative leder. Strategisk ledelse vil være blant dine viktigste oppgaver, med mål om å skape vekst, utvikling og fremtidens løsninger i Lødingen kommune.

Videre får du ha ansvar for å sikre god økonomistyring og gjennomføring av politiske vedtak. I administrasjonen er det både erfarne og nye, engasjerte ledere, hvor du vil ha en viktig oppgave med å bygge og utvikle organisasjonen videre.

God kommunikasjon og samhandling med våre innbyggere, næringsliv og øvrige samarbeidspartnere vil også være et prioritert arbeidsområde.

ØNSKEDE KVALIFIKASJONER

 • Relevant høyere utdanning
 • Lederkompetanse, herunder ledererfaring fra offentlig og/eller privat sektor
 • God kjennskap til offentlig forvaltning og kommunalt regelverk
 • God kunnskap om politiske prosesser og saksbehandling
 • Solid erfaring og kunnskap om budsjettarbeid og økonomistyring
 • Kjennskap til planarbeid
 • Kjennskap til sammenlignbare lokalsamfunn og kommuner

LEDERSTIL OG PERSONLIGE EGENSKAPER

 • Det er viktig for oss at du er inkluderende og samhandlingsorientert, som sikrer sikrer konstruktive prosesser og god involvering.
 • Du er strukturert, målrettet og god på samarbeid og relasjonsbygging
 • Du er en trygg leder som beslutter og gjennomfører, utøver god personalledelse og utvikler organisasjonen og kommunens ansatte
 • Vi ønsker oss en tilstedeværende leder, med interesse og engasjement for samfunns- og næringsutvikling.
 • Dine personlige egenskaper som trygg, inkluderende og tilstedeværende er viktig for oss, og vil derfor vektlegges i vurderingen.

VI TILBYR FØLGENDE

 • Som ansatt i Lødingen kommune får du en av landets beste pensjonsordninger og gode forsikringsordninger
 • Som organisasjon er vi inkluderende og møter alle ansatte med åpenhet og respekt
 • Vi vil gi vår nye kommunedirektør gode muligheter for personlig og faglig utvikling
 • Lønn fastsettes etter avtale og eventuelle flytteutgifter dekkes etter gjeldende reglement
 • Vi ønsker deg velkommen med din søknad til en viktig og utfordrende stilling som kommunedirektør i Lødingen kommune.

 

Vår nye kommunedirektør blir helt sentral i jobben med å utvikle våre ansatte, organisasjonen og lokalsamfunnet vårt, sammen med innbyggere, politikere og næringslivet. Det er derfor et sterkt ønske om at vår nye Kommunedirektør har et langsiktig perspektiv på sin jobb.

Kontorsted vil være på rådhuset vårt i Lødingen, og det er helt klart ønskelig, men ikke et krav, at vår nye kommunedirektør velger å flytte til og bo i vår kommune.

Ønsker du mer informasjon?

Tilsetting skjer i henhold til gjeldende lover, reglementer og tariffavtaler.

For mer informasjon er du velkommen til å ta kontakt med ordfører Hugo Jacobsen, tlf. 907 91832 eller Daglig leder / rekrutteringsrådgiver Hugo Magne Kjelseth hos vår samarbeidspartner Kjelseth rekruttering & rådgivning på mobil 915 33450 eller e-post hugo@kjelseth.no

Søknad/CV sendes elektronisk via stillingsannonsen PÅ FINN.NO

Søknadsfrist er ONSDAG 29. mai 2024

I henhold til offentligloven § 25 kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om å ikke bli oppført på søkerlisten. Søker vil i så fall bli kontaktet før offentliggjøring av søkerlisten.

Informasjon om Lødingen kommune

Lødingen er en flott friluftskommune med godt tilrettelagt løypenett både sommer og vinter, fiske både på havet og i fjellvann. Lødingen er geografisk sentralt plassert i Hålogaland, det tettest befolkede området i Nord-Norge med sine 120.000 innbyggere. Vi har stor nærhet til og godt samarbeid med byene Harstad, Narvik, Sortland og Svolvær og Harstad / Narvik Lufthavn på Evenes, bare 1 times kjøretur unna. Derfra er det gode kommunikasjoner med direkte flyruter både til Oslo, Bergen, Trondheim og resten av Nord-Norge.

Vi har gode kommunale tjenester som fokuserer nærhet og høy kvalitet, og hvor vi har satset på modernisering av infrastruktur og tjenestetilbud med blant annet ny barnehage, kunstgressbane, ny skole (1-10) og nyrenovert idrettshall. Samtidig har vi et godt og omfattende samarbeid med våre nabokommuner og er i tillegg medlem av Hålogalandsrådet.

Næringslivet i kommunen er variert. Havet gir oss mange arbeidsplasser gjennom fiske, oppdrett, og pelagisk fabrikk. Lødingen er ellers en kommune som har en stor andel av næringslivet innenfor servicenæringen og potensialet er stort for å vokse innenfor reiselivsbransjen. Vi jobber for tiden med etableringen av Hålogaland Næringspark i samarbeid med Narvik Havn. Dette blir en stor og viktig satsing som innebærer etablering av nytt havneavsnitt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *