SKIPPER PÅ «S/S Anna Rogde», fast stilling 100%

Søk på stilling
Anna Rogde med fulle seil

Har du lyst til å ta ordet og roret? Har du lyst til å være med på å stake ut kursen til verdens eldste seilende skonnert inn i fremtiden?

NB – søknadsfrist snarest – vi tar kontakt fortløpende og kaller inn aktuelle søkere til intervju. Velkommen med søknad!

Skonnerten «Anna Rogde» fra 1868 er en skjønnhet av ei skute og et flytende kulturminne. Skuta er et samlende symbol for kystkultur og maritime tradisjoner, en «kjendis» langs kysten i nord og brukes primært til utdanning, opplæring i seiling og sjømannskap, museale aktiviteter og kundeturer.

Vi søker SKIPPER PÅ «S/S Anna Rogde», fast stilling 100%

Vi søker deg som er engasjert og har ekte glede av å føre og ta vare på en seilskute av det sjeldne. Som skipper får du en unik mulighet til å videreutvikle skutas potensiale som samfunnsaktør og tilbys samtidig stor fleksibilitet i jobben. Kort sagt, vil du oppleve sjøfart på en eventyrlig måte er du på riktig sted om bord i Anna Rogde. Seilsesongen er kort og intensiv fra april til slutten av september, nettopp i den tida som den nordnorske kysten er på sitt aller vakreste. I høst- og vinterhalvåret prioriteres det vedlikehold, formidlingsopplegg og planlegging av neste sesong.

Annas hjemmehavn er i kyst- og kulturbyen Harstad. Seilasene er i hovedsak dagseilaser i øyriket rundt Harstad, med lengre avstikkere til Lofoten, Vesterålen, Senja, Tromsø og Helgelandskysten.

Viktigste arbeidsoppgaver:

 • Føre «Anna Rogde» på kundeturer, i museale sammenheng og i opplæringsøyemed
 • Planlegge og gjennomføre løpende vedlikehold, prosjekter og årlig verkstedopphold sammen med mannskap, frivillige og andre samarbeidspartnere
 • Ansvar for og organisering av opplæring, kurs, utsjekk og øvelser med mannskap, frivillige og kadetter
 • Ansvar for at rederiet er oppdatert på til enhver tid gjeldende lovverk

Kvalifikasjoner:

 • Minimum dekksoffiser kl. 5
 • Crowd and crises management
 • Gyldig helseattest
 • Seilkunnskap eller seilinteresse
 • Erfaring eller interesse for å lære arbeid med rigg, utstyr og generelt vedlikehold av tradisjonsfartøy

Viktige egenskaper:

 • Være en tydelig leder
 • God på kommunikasjon
 • Evne til å motivere og skape engasjement
 • Trives med å ha mennesker rundt deg
 • Kunne Jobbe strukturert, selvstendig og få det beste ut av mannskapet sitt

Hos oss får du lønn etter tariffavtale og obligatorisk offentlig tjenestepensjon i KLP. Museet er også en IA bedrift. Arbeidstiden er fleksibel, men du må påregne noe ettermiddag og helgejobb. Du har også mulighet til å velge et 3-årig engasjement som alternativ til fast stilling.

Vi ser på oss selv som en god arbeidsplass med et godt og uformelt arbeidsmiljø. Latteren sitter løst, det er god takhøyde for meninger og diskusjoner, og dørene til både avdelingsledere og direktør står alltid åpne. Vi er mange som elsker «ho Anna», og med hånden på hjertet mener vi at vi kan tilby en eventyrlig jobb på en juvel av en seilskute.

Kontaktpersoner:

Avdelingsleder Anna Rogde, Katie Payne 92018848 eller vår rådgiver Hugo Magne Kjelseth, 91533450

For mer informasjon om stillingen gå inn på www.stmu.no

Søknadsfrist: Snarest. Velkommen med din søknad.

Følg gjerne Anna Rogde på Instagram: annarogde1868

Om arbeidsgiveren:

Anna Rogde er en av fire avdelinger i Sør-Trom Museum. Museet har 25 ansatte og er i en stadig positiv utvikling. Målet er å skape en forutsigbar og profesjonell drift av Anna Rogde hvor skipperstillingen vil ha en nøkkelrolle sammen med øvrig mannskap og de frivillige fra Anna Rogdes venner. Sammen med maskinpasser i 100% stilling, utgjør dere grunnstammen om bord.

           

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *