Stor aktivitet i jobb- og rekrutteringsmarkedet

2021 ble et godt år for Kjelseth Consulting og de fleste andre som jobber i rekrutteringsbransjen. Stor aktivitet i næringslivet og det offentlige skapte mange nye jobber, noe som har fortsatt også inn i 2022. Til tross for Corona-pandemien, har de fleste bransjer utenom reiseliv, hotell og restaurant, hatt en sterk vekst og opplever daglig behovet for å tiltrekke seg og rekruttere ledig, motivert og ikke minst kvalifisert arbeidskraft. Det har gitt stor vekst også innen rekrutteringsbransjen, både med nyetableringer og eksisterende rekrutteringsbyrå som ruster seg for å bistå bedrifter, kommuner og organisasjoner med viktige rekrutteringer. Men arbeidsmarkedet er stramt, ledigheten rekordlav og det er utfordrende å finne kandidater til alle de ledige stillingene. Vi er helt avhengig av å synliggjøre oss som en attraktiv bo- og arbeidsregion her i nord, med et mangfold av jobbmuligheter for alle.

Derfor er det viktig og riktig det Kristel Pedersen, strategisk rådgiver i Dexacom skriver:

“Å synliggjøre ledige stillinger er ikke viktig bare for å tiltrekke seg gode søkere. Det er også viktig for å løfte frem Nord-Norge som en spennende og mangfoldig region å bo og arbeide i. Bare slik kan vi bygge et attraktivt og bærekraftig arbeidsmarked i nord. Tar din bedrift sin del av ansvaret?”

For tiden jobber Kjelseth Consulting med å rekruttere nye ledere, medarbeidere og fagspesialister til disse bedriftene/kommunene:

 • BARK Spiseri & Bar i Harstad – Kokker og servitører, faglærte og lærlinger
 • Teknisk Bureau AS på Sortland – Teknisk leder-verksmester og mekanikere tunge kjøretøy
 • Teknisk Bureau AS på Sortland – Bilselger Mercedes-Benz personbiler
 • Nubben Barnehagedrift på Ramberg i Lofoten – Styrer
 • To-Foto AS i Harstad – Grafisk designer
 • Vónin Refa AS – Lagermedarbeidere til Trålavdelingen i Tromsø
 • ANKO AS – Ingeniører/sivilingeniører/landmålere til ANKO`s kontor i Harstad
 • Polarkonsult AS – Salgs- og markedssjef
 • Polar Energi AS – Kulde- og varmepumpetekniker i Harstad / Region Sør-Troms og Ofoten
 • Vadsø Kommune – Kommunedirektør, i samarbeid med Heia Nord-Norge AS
 • K. Simonsen Storbilverksted AS – Verksmester/Teknisk leder

 

Hvis din bedrift, organisasjon eller kommune har behov for profesjonell bistand i forbindelse med fremtidige rekrutteringsprosesser er dere velkommen til å ta kontakt. Både en grundig jobbanalyse, motiverende og interessevekkende stillingsannonse, god og synlig markedsføring og en systematisk og strukturert intervjuprosess er viktige momenter for en vellykket rekruttering. Ta kontakt på mobil 915 33450 eller på e-post hugo@kjelseth.no  for en hyggelig prat om hvordan vi kan bistå dere med neste rekrutteringsprosess.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *